2010-ben 8. alkalommal rendezik meg az ICAI konferenciát

Az International Conference on Applied Informatics konferencia idén 8. alkalommal kerül megrendezésre.

A konferencia időpontja: 2010. január 27-30.

A konferencia helye: Eger Park Hotel konferencia központ

Látogasson el a konferencia honlapjára!

Részletek:

Az International Conference on Applied Informatics (ICAI) konferencia célja, hogy a hazai és külföldi informatikai kutatások, az innovatív technológiák, ezen belül is az alkalmazott informatika területén elért új eredmények bemutatására háromévente teret nyújtson. A konferencia immár 16 éves története alatt 7 kiadványkötet, 361 cikk és számos kutatói kapcsolat született. A konferenciát a Zentralblatt MATH és Mathematical Reviews folyóirat referálja. A kutatói bázis nagyságát mutatja, hogy az előző ICAI konferenciára 10 országból 160 résztvevő (7 meghívott előadó) érkezett és 135 előadás hangzott el.

A konferenciát az Eszterházy Károly Főiskola Matematikai és Informatikai Intézete és aDebreceni Egyetem Informatikai Kara közösen szervezi.

A konferencia mindig is nyitott volt az informatikai vállalkozások felé, megteremtve a szorosabb kapcsolat lehetőségét az ipar és a kutatás között, több utat is biztosítva az innovációhoz. Felgyorsítja a kutatási eredmények ipari termékbe történő átültetését. Az elméleti eredmények megvalósítását támogató piaci háttér könnyebben elérhetővé válik. Az ipar a K+F kezdeményezéseihez könnyebben talál kutatói bázist.

Az ICAI konferenciák mindig biztosítanak a PhD hallgatók, a Sapientia Egyetem, a Babes Bolyai Egyetem és a Selye János Egyetem oktatói részére kedvezményt a regisztrációs díjból.

Az évek során a konferencia megtalálta méltó helyét a magyarországi tudományos konferenciák sorában és mondható, hogy az egyik legrangosabb angol nyelvű rendezvénnyé nőtte ki magát. Fontos kiemelni, hogy ez az egyik fő alkalom, ahol a PhD hallgatók munkáját megismerheti a szakma.

A konferencián a következő tudományterületeken szervezünk szekciókat: mesterséges intelligencia, komputeralgebra, számítógépes geometriai modellezés és grafika, komputerstatisztika, kooperatív kutatás és innováció, adatbázisrendszerek, párhuzamos programozás, funkcionális programozás, operációkutatás, rendszertervezés és objektumorientált programozás, valamint informatikai oktatás.