Tengercsepp díj

A Tengercsepp díj az Eszterházy Károly Főiskola Természettudományi Karának 2010-ben alapított díja. Az elismerést a Karon dolgozó olyan hölgyek kaphatják, akik sokat tettek azért, hogy a Kart elismertség és tisztelet övezze. A díj odaítélésének pontos leírása mellett érdemes megemlíteni más aspektusokat is. Ebben segítségül kérjük az érem alkotójának, Vízi Béla kémikus-szobrásznak, a szavait is.

,,Az elnevezés ráébreszt bennünket arra, hogy egy népnek, illetve népek tengerének egy-egy cseppje vagyunk. A nők ezen belül az Élet tengerének a cseppjei is, életteremtők, mint a tenger. ”

Fontos a víz, amely nélkül nincs élet, és nincsenek tajtékozó tengerek sem a tenger apró cseppjei nélkül. A cseppek azok, amelyek hitet adnak a világnak abban, hogy együtt egyszerűbb és felemelőbb előre jutni.

Kari kitüntetés alapításáról szóló dokumentum megtekintése: Tengercsepp díj

A díjhoz tartozó érem

Tengercsepp díj - előlap

Tengercsepp díj - előlap

Tengercsepp díj - hátlap

Tengercsepp díj - hátlap

Megalkotója Dr. Vízi Béla kémikus-szobrász (http://www.vizibela.hu/)

„Az oktatás a társadalmi egyedek kiképezésével társadalmi polimert képez, aközben többünket arra is ráébreszti, hogy egy-egy népnek vagy akár a népek tengerének egy-egy cseppje vagyunk. A nők ezen belül az Élet tengerének  cseppjei is. Élettermők mint a tenger. A monomer szobrot az érem síkjára „lapítva” mintha a Mindenség Tengeréből kilépő szellemlénnyé lényegült volna át, „aki” szerepének betöltésére készül.”

Díjazottak

2010 Dr. Marschall Mariann Biológiai Intézet