Innovációs Verseny

Kedves újító kedvű diákok!

Az Eszterházy Károly Főiskola Természettudományi Kara a „Természettudás Főiskolája” projekt keretében Innovációs versenyt hirdet, melyen kipróbálhatod magad és megmérettetheted ötletedet, továbbá értékes jutalmakat nyerhetsz!

A jelentkezés feltételei:

Kik nevezhetnek?

Egyénileg indulók és maximum 3 fős csapatok jelentkezését várjuk. A csapattagok 1989. október 1. és 1996. augusztus 31. között született fiatalok lehetnek.
Egyetemisták, főiskolások közül csak elsőévesek vehetnek részt a versenyen.
A jelentkező vagy észak-magyarországi lakhellyel rendelkező, vagy valamelyik észak-magyarországi iskola tanulója.

Mivel lehet pályázni?
Pályázni lehet bármilyen innovatív alkotással, találmánnyal, kutató vagy fejlesztő munka eredményével az alábbi témakörökben: természettudományok, matematika, informatika, élelmiszertudomány, sport, életmód, műszaki fejlesztés.
A versenyen bármilyen egyéb versenyre vagy pályázatra készített pályamunkával, ill. műszaki alkotással is részt lehet venni.
Mottó: ÖKO, GEO, BIO
Elsősorban a közvetlen, vagy tágabb környezetünk, lelki és fizikai egészségünk védelmét, állapotának javítását, célzó innovációs ötleteket és megvalósítási javaslatokat várunk!

Miért érdemes?
A szponzorok különdíjai mellett az első három helyezést elérők egy éves „ösztöndíjat” nyernek:

I. helyezett: 30.000 Ft/hó/fő
II: helyezett: 
20.000 Ft/hó/fő
III. helyezett: 
10.000 Ft/hó/fő

Hogyan kell jelentkezni?
A kidolgozandó téma vázlatát legfeljebb 2 gépelt oldal terjedelemben elektronikusan kell feltölteni a www.termeszettudas.ektf.hu oldalon 2010. március 2-ig.
A nevezésnek tartalmaznia kell: a kiválasztott kutatási vagy fejlesztési témát, a megoldásra irányuló javaslatot, továbbá: a résztvevő(k) nevét, születési időpontját, lakcímét, telefonszámát, e-mail címét, nyelvtudását; iskolájának (munkahelyének) nevét, címét és telefonszámát; a konzulens, vagy felkészítő tanár nevét, címét és telefonszámát.

Jelentkezési határidő: 2010. március 2.
Jelentkezés: a határidő lejárt

A pályázat elfogadásáról egy bírálóbizottság dönt, figyelembe véve a tudományos vagy műszaki célt, illetve a kidolgozhatóságot.

A döntésről minden pályázó értesítést kap 2010. márcus 10-ig.

Az I. fordulóban elfogadott pályázatok tudományosan megalapozott, részletes kidolgozását, ill. a fejlesztés eredményét 2010. szeptember 2-án, 16 óráig beérkezően kell beküldeni a verseny titkárságára (Eszterházy Károly Főiskola, C épület, Leányka u. 4.). Csatolni lehet a bemutatást elősegítő saját készítésű modelleket, műszaki megoldásokat, kísérleti berendezéseket.

Mi kerül értékelésre?
A probléma megközelítésének eredetisége és kreativitása; a kidolgozás alapossága, ill. tudományos értéke; az írásos anyag, ill. műszaki alkotás (vagy modell) színvonala, ill. az elkészített eszköz működőképessége; a projekt befejezettsége (koncepció, konklúzió) és hasznosíthatósága; az eredmények világos értelmezése.
A legjobb munkákat a pályázók személyesen is bemutathatják a Líceum Televízióban. A bemutatásra alkalmas pályaműveket kiállításon tekinthetik meg az érdeklődők 2010. mszeptemberében, az Eszterházy Károly Főiskolán. Az ünnepélyes díjátadásra a kiállítás megnyitóján kerül sor.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.

Támogatók: EU, UMFT,
Médiatámogatók: Líceum Tv, Rádió Eger

Nyomtatható változat: Innovációs verseny felhívás
Az Innovációs verseny plakátja letölthető innen: Innovációs verseny plakát