Sikeresen véget ért a 8. ICAI konferencia

Az Eszterházy Károly Főiskola immár nyolcadik alkalommal rendezte meg a Debreceni Egyetemmel közösen az International Conference on Applied Informatics, ICAI, nevű nemzetközi alkalmazott informatikai konferenciát.

A konferencia életre hívóinak, Arató Mátyásnak és Csőke Lajosnak, eredeti elképzeléséhez hívem ezen az alkalommal is magas színtű tudományos előadásokat hallgathatott meg a 12 országból érkezett több, mint 180 résztvevő. Az idén első alkalommal pakisztáni és bangladesi résztvevőket is köszönthettünk.
A konferencia három napja alatt (2010 január 28.-30.) összesen 150 egyenként 20 perces előadásra került sor 5 párhuzamos szekcióban, illetve 14 poszter is bemutatásra került. Az előadásokat neves professzorok plenáris előadásai előzték meg, ahol a saját szakterületük legújabb vívmányait mutatták be saját munkásságuk tükrében.

Poszter bemutató most először volt a konferenciasorozat történetében. A magas színvonalú munkák közül az ELTE-ről érkezett „A Domain Specific Language for DSP” /K. Bunyik, G. Dévai, Z. Gera, Zs. Gyulavári, Z. Horváth, K. Karch, K. Markó, Gy. Nagy, E. Palkó, E. Sajó, M. Tejfel/ című poszter érdemelte ki a Legjobb Poszter Bemutató díjat.

A fentieken túl a konferencia a PhD hallgatók és a külföldi magyar kutatók bemutatkozását is támogatta kedvezményes regisztrációs díjjal.

A konferencia helyszíne a Hotel Eger & Park volt, ami méltó környezetet nyújtott ennek a rangos konferenciának.