Sikerekkel, tanulságokkal ért véget a Botanika hete

Sikerekkel, tanulságokkal, épülő  kapcsolatokkal ért véget a Botanika hete rendezvénysorozat, melyet a Természettudás Főiskolája TÁMOP projekt támogatásával rendezett meg az EKF TTK május 17.-től 21.-ig.

A 36 előadást, 6 féle foglalkozást, könyvbemutatót és vásárt, kiállításokat, növénybemutatót  és vásárt felvonultató rendezvény egyrészt hasznos szakmai fórumot biztosított a botanikával kapcsolatos tudományterületek szakembereinek, másrészt a cégek, partnerek és a főiskola kapcsolatát is erősítette és remélhetőleg erősíti a jövőben is a rendezvény.

A hallgatók, középiskolások egyaránt aktív közönségként látogatták a programokat, de óvodás csoportok is részt vettek a kézműves foglalkozásokon.

A meghívott előadók mellett a Növénytani és Növényélettani Tanszék oktatói saját előadásaikkal színesítették a Botanika Hete programját, így előadást tartott Dr. Orbán Sándor, Dr. Pócs Tamás, Dr. Vojtkó András, Dr. Marschall Mariann, Dr. Dulai Sándor és Pénzesné Dr. Kónya Erika.

Mindezeket összefoglalva: A hagyományteremtést is magában hordozó rendezvénynek máris van látható eredménye: a növénytermesztők itt tartott évelő és egynyári virágai a Campus területén, a gyerekek otthoni szobájában őrzött kis kézműves emlékek és a fejünkben megmaradt gondolatok.

Pénzesné Dr. Kónya Erika
Főiskolai docens
Növénytani Tanszék EKF

Életképek a Botanika hetéről:

botanika hete  botanika hete  botanika hete  botanika hete  botanika hete  botanika hete  botanika hete  botanika hete  botanika hete  botanika hete