Még egy esélyt a diákoknak, még egy esélyt a matematikának!

Meghívó

Találkozás Szabó Ildikóval, az ÉlményMűhely Mozgalom szakmai vezetőjével

www.elmenymuhely.hu

Időpont: 2011. február 23., 13.40h

Helyszín: Eszterházy Károly Főiskola, C épület, Kari Tárgyaló Eger, Leányka u. 4.

A RÉSZVÉTEL INGYENES, REGISZTRÁLNI E-MAILBEN AZ ALÁBBI CÍMEN LEHET:ttktitkar@ektf.hu

“Számomra a tanítás mindenekelőtt >>látásra nevelést<< jelent. Egyszerű alkotó-tevékenységekkel elvont geometriai összefüggéseket is érzékeltetni lehet. Az Élményműhely foglalkozásain akkor történik meg a csoda, amikor az alkotás örömében feloldódva a tudós, a művész, a tanár és a szülő együtt játszik a gyerekekkel.”

Szabó Ildikó, matematika-fizika tanár, az ÉlményMűhely szakmai vezetője

A beszélgetéssel egybekötött előadás témája

2011. május 13-14-én az Eszterházy Károly Főiskola az Élményműhely Mozgalommal és az Ars Geometrica nemzetközi közösségével összefogva, nagyszabású matematikai-művészeti fesztivált rendez:

ÉlményMűhely 2011: Első Kreatív Iskolanap az egri Eszterházy Károly Főiskolán és Ars Geometrica Eger 2011 Nemzetközi Konferencia és Műhely

Az ÉlményMűhely keretében játszani, felfedezni hívjuk Eger város középiskolásait, szüleiket, tanáraikat, főiskolásokat, egyetemistákat és minden érdeklődőt. Célunk, hogy megmutassuk: a matematika több is lehet mint szigorú tudomány. A matematika számunkra mindenekelőtt a közös élmények, felismerések forrása, az örömteli alkotás eszköze.

Ars Geometrica Eger 2011 (AGE 2011) elnevezésű tudományos találkozónk tematikája: Az Interdiszciplinaritás Esztétikája: a Matematika Érzékelése – az Érzékelés Matematikája. Szeretnénk felhívni a figyelmet a művészetek és a matematika képviselői között zajló interakció eredményeire és bemutatni a közös gondolkodás alkalmazásának változatos lehetőségeit. Olyan kulturális határjelenségek vizsgálatára vállalkozunk, amelyek a világ jelenségeinek kreatív megközelítésére, az intellektuális kíváncsiság, a fantázia és az esztétikai érzékenység együttes fejlesztésére sarkallnak.

Matematikai-művészeti fesztiválunk keretében MATEK A ZÖLDBEN címmel pályázatot hirdetünk, valamint kiállításokra, filmvetítésekre és táncszínházi előadásra is sor kerül!

A képes meghívót csatoltuk – letölthető, továbbküldhető digitális meghívó (PDF, 275 KByte – klikk!): Élményműhely megnyitó

Kapcsolat:

E-mail: ttktitkar@ektf.hu

Honlap: www.elmenymuhely.hu

[EXPress Media - www.elmenymuhely.hu]