2011. szeptember 28

Eszterházy Károly Főiskola Ars GEometrica Galéria

www.elmenymuhely.hu - 2011. szeptember 26.

Az Eszterházy Károly Főiskola Természettudományi Karával immár második alkalommal fogunk össze, hogy játszani, felfedezni hívjuk a tudomány és a művészetek iránt érdeklődő diákokat. Célunk, hogy megmutassuk: a matematika több is lehet mint szigorú tudomány. A matematika számunkra a közös élmények, felismerések forrása, az örömteli alkotás és játék eszköze.

A 2011 t vaszán közös erővel (óvodások, a diákok és professzorok által) felépített, s azóta is a Főiskola különleges látványosságaként szolgáló, programjaink keretében is megcsodálható Zometool Gömb után, egy újabb maradandó, Eger város lakói számára is értékteremtő vállalkozással készülünk.

Egy reprezentatív tárlattal indítjuk útjára Kelet-Európa első művészeti-tudományos kiállítóterét, azEszterházy Károly Főiskola Ars GEometrica Galériáját. A filozófia, a matematika és az elmélyült alkotás közötti kapcsolatról tanúskodik Szabó Lajos: Lélekjelenlét-képek, Kalligráfiák című kiállítása, amely a düsseldorfi emigrációban elhunyt, kiemelkedő magyar filozófus hagyatékából válogat.